logo

Blog

14 feb 2016

Babajić, Ljig, Slava voćara i vinogradara Sveti Trifun

Tradicionalno, svake godine, proslavljamo Svetog Trifuna. Verovanje je i običaj da se uz molitvu, osvećivanje i orezivanje vinove loze, vinogradi pripremaju za što bolji rod. Slavlje smo potom  nastavili u našoj vinskoj degustacionoj sali uz naše radnike koji tokom cele godine održavaju imanje. Taj dan smo ih ugostili i posvetili samo njima.

11 jan 2016
La Casa del Habano - naslovna

Druženje u Cigar Society Club-u La Casa del Habano

Na poziv kluba ljubitelja cigara La Casa del Habano predstavili smo sve naše rakije. Naročito se istakla Dekada koju od sad možete da pijete i kod nijh. Cigare i rakija… složili smo se da je kombinacija jedinstvena i zanimljiva.

25 dec 2015
Predstavljanje rakija u restoranu Druga Piazza - naslovna

Predstavljanje rakija u restoranu Druga Piazza, Beton hala

Gosti restorana Druga Piazza imali su prilike da probaju naše rakije. Ujedno, proslavili smo kraj uspešne godine, kao i postavljanje putokaza od Ljiga do Podruma Lukić.

24 dec 2015
Ljig - postavljanje putokaza - naslovna

Postavljanje putokaza

Regionalna razvojna agencija Zlatibor prepoznala je našu destileriju kao jednu od zanimljivih destinacija koju možete posetiti i predahnuti na putu za Zlatibor. Donirali su postavljanje …

12 dec 2015
Festival srpske rakije 2015 - naslovna

Festival srpske rakije – Dom sindikata

Festival srpske rakije bio je veoma posećen. Posetioci su sa našeg štanda odlazili zadovoljni degustacijom rakija. Neki, uz najavu da će nas posetiti u Podrumu Lukić, u Babajiću.

12 dec 2015
I porodica i posao: Slađana i Zvonko Lukić

Obnovili smo imanje i podržali svoje selo: Nova sorta šljive raste u Babajiću

Od 2007. godine, kada su shvatili da porodično imanje u selu Babajić kod Ljiga ne može da opstane bez njihove pomoći, nakon smrti najstarijeg član porodice…

04 dec 2015
Rakija fest Balkan Urban Experience - naslovna

Rakija fest Balkan Urban Experience, Mikser house

Ove godine, Rakija fest održao se u malo drugačijem ambijentu i uz drugi koncept. Preko dana, uz uobičajene sajamske obilaske dok se uveče Mikser house pretvarao u prostor za žurku sa muzikom uživo.

07 sep 2015
01 sep 2015
Berba 2015 - naslovna

Berba grožđa

Berba grožđa protekla je u velikom društvu i uz dobro raspoloženje. Pošto smo obrali grožđe, odvezli smo ga do vinskog podruma da se pripremi za proizvodnju.

01 avg 2015
4500 kg sljiva - naslovna

Berba šljiva

Voćnjaci gazdinstva Lukić zauzimaju površinu od 10 ha. Najviše ima stabala šljiva. Ove godine, nabrali smo i sakupili 17500 kg plodova koje smo očištili i spremili za proizvodnju.